• Ρεύμα για το σπίτι

  Με τα FOS Plus FAMILY
  Πακέτα και Προγράμματα

 • Ρεύμα για την επιχείρηση
  Με τα FOS PLUS Business Πακέτα και Προγράμματα
Συχνές Ερωτήσεις
  • Με την αλλαγή Παρόχου θα συνεχίσω να λαμβάνω λογαριασμό από την ΔΕΗ;

   Όχι δεν θα συνεχίσετε. Θα λαμβάνετε μόνο από την FOS PLUS μηνιαίο λογαριασμό με τις χρεώσεις που αφορούν την κατανάλωση του σπιτιού σας σε ηλεκτρικό ρεύμα, τις ρυθμιζόμενες Χρεώσεις , το ΦΠΑ καθώς και όλους τους επιβεβλημένους φόρους και εισφορές.

  • Όλες οι υπόλοιπες χρεώσεις εκτός του Ηλεκτρικού Ρεύματος (Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις, Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ, κλπ) χρεώνονται από την ΔΕΗ;

   Όχι δεν χρεώνονται από την ΔΕΗ. Έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία σύμφωνα με τις εκάστοτε νομοθεσίες της και εισπράττονται για λογαριασμό της και από τους Εναλλακτικούς Προμηθευτές ρεύματος. Οι χρεώσεις αυτές είναι ίδιες για όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή που έχουν επιλέξει.

  • Εάν αλλάξω Πάροχο θα κοπεί προσωρινά το ρεύμα;

   Όχι, η συναλλαγή είναι καθαρά εμπορική. Η εξακολούθηση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας είναι εγγυημένη από τον Διαχειριστή του Δικτύου και δεν υπάρχει καμία απολύτως διακοπή ρεύματος.

  • Θα έχω κάποια χρηματική επιβάρυνση εάν αλλάξω Πάροχο (τέλος διακοπής / τέλος ενεργοποίησης);

   Όχι δεν θα επιβαρυνθείτε με τέλη διακοπής ή ενεργοποίησης. Η FOS PLUS, βάσει της παρούσας προσφοράς της, ΔΕΝ ζητάει εγγύηση. Οπότε θα μπορείτε να αξιοποιήσετε την εγγύηση που θα σας επιστραφεί (ούτως ή άλλως) από τον προηγούμενο προμηθευτή σας.

  • Πρέπει να αλλάξω μετρητή, εάν αλλάξω Πάροχο Ηλ. Ενέργειας;

   Όχι, η κατανάλωση σας θα υπολογίζεται με βάση τον υπάρχοντα μετρητή, άλλωστε η αλλαγή Παρόχου Ηλ. Ενέργειας είναι μόνο εμπορική πράξη και δεν αφορά τεχνικά ζητήματα.

  • Αν κοπεί το ρεύμα επικοινωνώ με την ΔΕΗ;

   Όχι, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Υπηρεσία Βλαβών του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Υπηρεσία Βλαβών ΔΕΔΔΗΕ), η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου.

  • Πού μπορώ να πληρώσω τον Λογαριασμό FOS PLUS;

   Μπορείτε να εξοφλείτε το λογαριασμό που λαμβάνετε από την FOS PLUS:

   1. Με Πάγια Εντολή στον Εταιρικό Τραπεζικό λογαριασμό της FOS PLUS, στην Τράπεζα Πειραιώς
   2. Με Μετρητά, σε όλες τις Τράπεζες
   3. Μέσω Web Banking, σε συνεργαζόμενες Tράπεζες και Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς
   4. Μέσω Phone Banking, σε συνεργαζόμενες Τράπεζες

  • Κάθε πότε θα λαμβάνω λογαριασμό;

   Η FOS PLUS σας στέλνει λογαριασμό κάθε μήνα. Για ένα τρίμηνο με την ένδειξη “ΕΝΑΝΤΙ”, ο οποίος θα περιλαμβάνει εκτιμήσεις για την κατανάλωση σας από τον αρμόδιο Διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ). Τον τέταρτο μήνα θα λάβετε λογαριασμό με την ένδειξη “ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ” που θα περιλαμβάνει τις πραγματικές μετρήσεις που θα έχει πραγματοποιήσει ο αρμόδιος Διαχειριστής (ΔΕΔΔΗΕ)

  • Σε ποιες περιοχές παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα η FOS PLUS;

   Η FOS PLUS παρέχει ρεύμα σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, στην περιοχή της Κρήτης, της Ρόδου και στα διασυνδεδεμένα νησιά (δείτε εδώ). Τα μη διασυνδεδεμένα νησιά θα δείτε εδώ.

  • Για τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού;

   Βάσει του ν.3345/2005 ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή νόμιμου εκπροσώπου του, απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, εφόσον υποβληθεί στον οικείο Δήμο, μαζί με την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση, βεβαίωση που εκδίδεται από τα τοπικά γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. περί διακοπής ηλεκτροδότησης του ακινήτου. Πληροφορίες για τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των τοπικών γραφείων του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει στην ιστοσελίδα http://www.deddie.gr/el/upiresies/simeia-eksupiretisis/simeia-eksupiretisis ή στο 11500